maxmp

Poweramp alpha-build-703/704

440 posts in this topic

4 hours ago, lantian said:

Also a small update regarding the hires support on axon 7 mini.

I can use the hires output and it works without any issues so far. It says snapdragon 24bit variant(actually has AKM AK4962 32bit/192khz) and goes all the way up to 192khz as it should, only question is about the 32 bit support, could this be addressed in the future please?

Could you make sure these sort of requests are also posting in the High-Rez requests thread, along with the requested information files, so they don't get missed. Thanks.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to have an issue on alpha build 703. All my music is stored in subfolders by genre inside a main folder on my sdcard on my Galaxy S7 so in essence I only have one folder ticked in my music folder selections.

When I click on one of the subfolders (which also contains subfolders grouped by albums etc) and select shuffle, the shuffle selection seems to get stuck inside one of the subfolders. For example, if i browse to my drum and bass folder and select shuffle, the songs played may be stuck inside a subfolder named 'sets' and will shuffle through those only. I have to go through the same procedure again to try and get a different selection of songs rather than it shuffling through all the subfolders within my drum and bass folder.

A full rescan seems to help for a while but sure enough, it's starts doing the same thing again. Maybe it's me and I'm doing something wrong or there's something I haven't ticked but I've gone through all the settings and it never used to do this in previous versions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Correct, if you are using Folder-based playback, the lowest level of folder (i.e. the album level rather than the genre folder) would be considered the current 'list' as far as the shuffling modes are concerned.

If your music is also properly ID3 tagged, you could use Genre-based playback (from the library screen) which would cause the Genre tag to be used as the current 'list' level for shuffling purposes.

Another solution would be to make playlists from the Genre-level folders (long-press on one of your genre folders and use 'Add to Playlist' to make a new list for that genre title which will contain any songs under that folder level). Then you can play that playlist in shuffled mode.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I would like to mention that it seems with Nougat Samsung changed the way the Hires output is managed and Poweramp is no more giving me the option to setup the hires output. 

It now works that you are enabled to separately turn the UHQ setting upon connecting the audio source in phone main menu. But when I come back to Poweramp I still only see the Java and OpenSL outputs.

Thanks for fixing the issue

 

 

Edit: please disregard this.  I noticed I was still on 703build the 704 has the setting back

Edited by s3icc0

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, x1ld3n said:

What about x86 support in next build('s).

Presumably once PA v3 gets to a release candidate build, Max will then create an Intel variant for testing. I don't know whether it will happen any earlier than that though.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14/02/2017 at 1:46 AM, andrewilley said:

Presumably once PA v3 gets to a release candidate build, Max will then create an Intel variant for testing. I don't know whether it will happen any earlier than that though.

Andre

Is the dev still alive ? 😕

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, ScratMan said:

Is the dev still alive ? 😕

I assume he was the last time he emailed me (which was 12 days ago). Unless he wrote a clever AI autoresponder of course...

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 17/02/2017 at 6:33 PM, ScratMan said:

Is the dev still alive ? 😕

 

On 17/02/2017 at 0:08 AM, andrewilley said:

I assume he was the last time he emailed me (which was 12 days ago). Unless he wrote a clever AI autoresponder of course...

Andre

This conversation makes me cringe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well i am using lg g2 with lineage 14.1 custom rom(Android 7.1.1 nougat). Before using this rom there was no problem. But using nougat it doesn't support hi-res menu. Is it possible? I guess there needs to be updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, DaewonMoon said:

Well i am using lg g2 with lineage 14.1 custom rom(Android 7.1.1 nougat). Before using this rom there was no problem. But using nougat it doesn't support hi-res menu.

A number of people have reported issues with high res output after upgrading to Nougat ROMs. Make sure you are using build 704 of the alpha test, which contains some tweaks to help, but if that doesn't resolve the problem I'm afraid you'll probably need to wait until Max next looks at the audio engine (which will  be after the user interface beta test release next month).

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, andrewilley said:

A number of people have reported issues with high res output after upgrading to Nougat ROMs. Make sure you are using build 704 of the alpha test, which contains some tweaks to help, but if that doesn't resolve the problem I'm afraid you'll probably need to wait until Max next looks at the audio engine (which will  be after the user interface beta test release next month).

Andre

Oh thank you so much. However it shows hi-res menu but it says Failed:Poweramp Hi-Res exp output. Maybe i should wait for next update

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using Xiaomi Note Pro with MIUI8 (Android 7.0). The CPU is Snapdragon 810 and the Hi-Fi chip is  ESS SABRE9018C2M ( ES9018K2M ).

But I can't use Hi-Res output on 704. It always shows failed when I open the Wired Headset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get silent playback when after pressing play if stopped at end of track / album after the screen has timed out. A quick up and down on the volume rocker brings it back to life. What other info do you need from me?

By the way, this sounds much better than the previous version and I get much more range out of the equaliser on the same headphones.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now