Jump to content
Poweramp
pezboy

Strange Poweramp behavior in Lollipop 5.01

Recommended Posts

Poweramp 2.0.10 Build 570

HTC One M7 GPE

Lollipop 5.01

Stock Rom

 

I recently updated to Lollipop 5.01 and I am having many issues with Poweramp. Resume on Bluetooth only works after fresh boot, after pause or disconnect, does not resume automatically and doesn't respond to any bluetooth buttons (play, ffwd, rewind). Widget also doesn't respond to button press, have to open app to have buttons respond. Widget seems to "lock up" all homescreen button presses. Play notification remains persistent even after opening app and pressing pause. Reboot required to remove notification. Tried uninstalling app, reinstalling, with and without deleting all data. Used Build 570 on KitKat 4.4.4 with no issue, so problem definitely seems to be related to Lollipop 5.01. App is paid version from Play store in both cases. Will post Catlog tomorrow after reproducing issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bluetooth interruption or interference seems to be a hot topic as I am having the same issue on top of skin update issues.  I have the HTC ONE M8  and use Lollipop 5.0.1  I feel like switching back to my Player Pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the report. We haven't experienced that with Nexus line of devices, will be testing HTC ASAP (though, we have M8 HTC @ 5.0, not a GPE).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ditto.  My HTC M8 (Sprint 831C) is doing funny things as well with Poweramp on Android 5.0.1.  The Poweramp icon stays in the notification bar will not go away unless I reboot the phone.  And when I go to the lockscreen, the album art is displayed as the lockscreen wallpaper and no control widget.  Just a blank toast notification in the middle of the lockscreen.  Music plays fine, just the lockscreen and notification issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

i have a Samsung S5 and upgraded to Android 5. No Root - Original Firmware from Samsung.

 

When my S5 connects via Bluetoth with my car radio the music won´t start playing every time. I think 4 from 5 tmes it doesn´t start playing. Sometimes it starts.

 

Of course i set the options!

 

With Android 4 it worked fine!

 

 

Thank you very much

Best regards

George

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some new informations about this "bug"?

 

This is really annoying. The S5 connects via Bluetooth but Poweramp doesn´t start playing. So i have to click manual on the car-radio the play button but everytime the songs start from beginning - really annoying...

 

Have you tried it on another smartphone?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sorosch

This sounds like Poweramp is being killed by some task manager/battery optimizer (so it doesn't have a chance to save last position). Please try to disable battery optimizer temporarily and check if it helps. If so, add Poweramp to task manager/battery optimizer exceptions list.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello maxmp,

 

the "Energiesparmodus" (energy save modus) and also the "Ultra-Energiesparmodus" (ultra energy save modus) is/was disabled. I have no task manager optimizer or other battery optimizer installed.

 

Is there perhabs another Lollipop option? I searched in the Lollypop options but i found nothing more.

 

Thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

i tried the app "Player Pro" and everything works fine with bluetooth. So i think this is a problem with Poweramp.

 

I start my car and after some seconds "Player Pro" starts playing music automatically connected by bluetooth.

I think this is no problem of Lollypop. Poweramp must change anything to work correct with Lollypop.

 

Please fix this bug! Have you tried it with the Samsung S5?

 

Thank you very much.

 

Best regards

George

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an HTC One M8 on Sprint running Lollipop and had been experiencing the same issues, but I was having issues with a lot of different widgets not working. I got a service pack update from HTC and my widgets have been working fine ever since. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have the note 4 once I upgraded to lollipop power amp skips most of the time in my car. I tried delete and repairing the device but still skipping. This happened a few years ago with my droid x it took a few. Months for you'll to update power amp. Please. Advise of fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After removing and re-installing Poweramp and the unlocker, everything is working again. Resume etc. Lost my saved EQ presets, but that was a small price to pay.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same issue with my Galaxy Note 4. As soon as I upgraded to Lollipop I experienced the same issues.

Same here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...