Jump to content

Android Auto integration, message displayed


Fstop
 Share

Recommended Posts

Hi, Andre/Max. (Long-time PA user and still my favorite app!) 

Been using Poweramp successfully with Android Auto and notice that it is displaying the message "Poweramp is being used by another device" predominantly, under the song title and artist. Is there a way to disable this message so it doesn't show on the screen (on the car's head unit display)? Thanks! 

Link to comment
Share on other sites

Yes, here you go! Wasn't sure if it's an issue with my phone, PA, or AndroidAuto. I'm using a Samsung Note9 in a Hyundai Kona. I am also a beta tester for Android Auto, so it'd be latest (if not unreleased) version. 

20220220_160833.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, andrewilley said:

I'm using a Hyundai head unit too (four year old i30) as it happens, and a Samsung phone (Galaxy A70). But I'm not in the AA beta programme, so it could be related to that.

Andre

Yes, I was wondering about that, it started doing it about a month ago. Hadn't been displayed before. Mine is a 2019 Kona, and I recently updated the firmware for the head unit, but it wasn't doing it immediately after that. But not sure how long I've had the most recent AA release. 

Link to comment
Share on other sites

Andre, I also recently purchased the Motorola MA1 Wireless Android Auto Adapter and it is working perfectly, but this message was already being displayed with the USB wired AA. (Just thought I'd let you know it works great in the hyundai though, no wires!) 

I still love PA so much, tell everyone about it! Love how I can use a designated EQ profile for each IEM, headphone, and my home stereo (actually a studio) as well as my car, so I have the perfect sound profiles all the time (I had training as a recording engineer and design/build my own speaker systems, so can't stand everything not sounding right all the time. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Just started happening to me a few days ago too:

image.png

It's especially annoying as this message occupies the area that should be used to provide counter / duration, so you can no longer see the playback position as mm:ss.

On a related note, I wish Google hadn't implemented that silly blue ring around the Play button - what was wrong with the old horizontal line along the bottom which was far more readable?

Andre

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...