Jump to content
Poweramp
Rowan Timm

Player works fine and the loses sound.

Recommended Posts

I wonder if someone could help me?

I have a problem with music player apps on my Galaxy S5.

Songs play but then at any random time, 2mins, 10mins, usually within 30mins the sound cuts out, the player shows the song as still playing, player is "functional" but no sound.

 

If l unplug the earphones, and then plug the earphones back in, the sound comes back.

The stock Samsung player works with no such issues, the only problem is the stock players sound quality is very poor.
Does anybody know a fix?
Please help

 

KitKat 4.4

Share this post


Link to post
Share on other sites

l don't know if im using a custom ROM or Kernel, it's a Samsung S5 puchased on contract from EE, dont know if that helps, l know it's not rooted, sorry l dont know the ins and out of Andriod yet :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then it's a regular stock ROM and kernel, you'd need to root to start installing new ROMs/etc. Have you tried the Poweramp settings to increase the "audio thread priority" and buffer size in the Audio>Advanced Audio Tweaks section?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

l have just now changed the audio thread priority to highest - i will now see if it can play without sound loss for an hour *fingers crossed*

l have not changed buffer size - l will change one setting at a time.

Is rooting and new ROM a necessity for Poweramp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is rooting and new ROM a necessity for Poweramp?

Definitely not, in fact it can often introduce a lot more complications.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok audio thread priority to highest - no fix.  buffer size increase to 750 ms - no fix.

 

l dont understand why this problem exists...

 

crappy Samsung player and half decent google play work [both pre-installed stock players #consipracy! lol :( ]

 

...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update : when I have the handset plugged in and charging Poweramp works perfectly, when the handset is unplugged from the charger the problem returns....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd. Do you have any power-saving options enabled which might be shutting something down while the device is on battery power? Does this happen with the screen on too, or only when the screen has gone to sleep?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poweramp and N7 Player both have this issue, however l have now found that Double Twist and Rocket Player do NOT have this problem,

so l have decided to go with Rocket Player, who knows maybe Lollipop with miraculously fix the issue *shrug*

 

Thank you Andre for trying to help me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...