Jump to content

(solved) artist/track not displaying properly on ford sync after android 9 update


wibbly23
 Share

Recommended Posts

today my phone finally updated to android 9 and the first thing that broke was Poweramp.

i use my phone connected to my 2016 ford f150 to play music via bluetooth audio (not the android auto app, i hate it). on oreo this worked perfectly. the artist and track name would show up, i'd get a progress bar, everything was gravy.


the moment i got the pie update this all stopped working. now the artists and titles lag behind by a song, and the progress bar doesn't move. if i don't manually advance the song then it will just stay on the same one indefinitely. if i advance the track manually it updates, but lags behind by a song.  the audio works flawlessly, but it doesn't show what's playing as it used to.


any ideas? i rebooted the phone and unpaired/repaired the device with sync but to no avail.

Link to comment
Share on other sites

i enabled beta and updated to 858, but it didn't solve the problem.


however i did fix it. when android 9 installed it changed my AVRCP in bluetooth to 1.4. in developer settings i changed it back to 1.3 and now everything is working flawlessly again.


thanks very much for the replies!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...