Jump to content
Poweramp

Vedant_1525

Approved Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Vedant_1525

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Vedant_1525

    Gapless not working smoothly in the recent builds

    I believe this only applies to manual play/pause/stop since it didn't make any difference having it turned off or on in my case. Yeah, I meant the CROSSFADE and not the GAPLESS in the previous post.
  2. Vedant_1525

    Gapless not working smoothly in the recent builds

    No, the audio really cuts out early and the timer seems to stop 5 seconds before the total duration and this is the exact position from where the audio cuts out (no misbehaviour in timer noticed in my case). Okay, I tried restoring default settings in Crossfade and Gapless settings, and turns out that it fixed the problem but at the same time I lost the gapless feature completely in my playback. But if I again change only the first option i.e. "Auto-advance Fading" set to "Crossfade all songs" same thing happens again. I never had such issue in V-2 as I have imported all of my V-2 settings in V-3. In V-2, even with "Crossfade all songs" the audio plays till the very last second of the final track in the list before stopping. That's what I expect in V3 (especially when same V2 settings are used in V3). According to me, V3 cuts out the audio at the very moment when we expect to crossfade the next track ( last 5 seconds of the current track fades out and the next track fades in) but the problem is when there is no next track, meaning the audio is supposed to stop after the current track ends; however V3 fails to identify that there is no next track and at the moment of crossfade it ends up cutting the last 5 seconds of audio. Can you please test the conditions mentioned below? (as I just did it) Restore default settings in Crossfade menu, then change the 1st option i.e. Auto-advance fading to "Crossfade all songs". Play any list and turn off the repeat (which means audio should stop after the last song is played out) and jump to the last song (also notice the track counter as it should say for e g 15/15) and see whether V3 skips last 5 seconds of the last track before stopping or not? *This what exactly happens with me.* For @maxmp, Device:- Xperia C-4 dual. Stock ROM, Android version- 6.0
  3. Vedant_1525

    Gapless not working smoothly in the recent builds

    Yes, I have tried 816 and still, I can produce the same bug. As far as I know, there were some Gapless improvements in the build 815 and not in 816 (Changelog!). But none of those seem to fix the problem. The playback stops 5-6 seconds before the end time, like stops at 4:04 in a track which is 4:10 long and a pop-up appears which reads "List Finished". Can you reproduce the same? This happens to me when the last track in the list is about to finish and the repeat is turned off completely. I expect the playback to stop under the same conditions but only after the last track is played to its last second and not skipping last 5-6 seconds of the final track.
  4. Vedant_1525

    Poweramp Build 816

    Mine goes back to 0:00 and stops (only when it is the last track and repeat turned off) but it skips the last 5-6 seconds of the track!
  5. I don't know if this is a bug or I'm missing something here, but I found that Gapless is not functioning smoothly in the recent V-3 builds (800+). When playing the last song in the list (when repeat turned off meaning the playback is supposed to stop after the current song ends), last 5-6 seconds are skipped and the audio stops without playing the last song till end. This happens to all the files being played last in the list and not with a particular track. I tried tweaking all the possible options in Gapless and Crossfade settings, but nothing worked. Even when "No Crossfade" is selected in Auto-advance Fading, same thing happens. I could not reproduce this in V-2 with same files. So, I believe this is something with V-3' new Gapless algorithm. I hope Max fix this in upcoming releases, cuz this is really annoying.
  6. Vedant_1525

    Poweramp Build 816

    I don't know if this is a bug or I'm missing something here, but I found that Gapless is not functioning smoothly in the recent V-3 builds (800+). When playing the last song in the list (when repeat turned off meaning the playback is supposed to stop after the current song ends), last 5-6 seconds are skipped and the audio stops without playing the last song till end. This happens to all the files being played last in the list and not with a particular track. I tried tweaking all the possible options in Gapless and Crossfade settings, but nothing worked. Even when "No Crossfade" is selected in Auto-advance Fading, same thing happens. I could not reproduce this in V-2 with same files. So, I believe this is something with V-3' new Gapless algorithm. I hope Max fix this in upcoming releases, cuz this is really annoying.
  7. 1. Has anyone figured out how to assign EQ to particular tracks and not the specific outputs? I dont know if @maxmp has provided this option or not in V3, but It was there in V2. It was one of the most important to me personally! 2. The audio does not stop after playing a selected track (via search) and having repeat and shuffle both OFF. Again, it stopped in v2 but not in v3. Instead it starts playing the next track in the "All Songs" even though I have chosen a particular single track via search. 3. Gapless playback is not as smooth as it was in V2. For example, the audio ( after playing the last song in the list) stops even though the track is not fully completed. The same track used to be played till the end in V2 but not in V3. *NEED SOME POLISHING IN GAPLESS*.
×