Jump to content
Poweramp
Human_Traffic

Poweramp no longer finds album art

Recommended Posts

Hello all,

First I would like to apologize if there already is a topic such as this (I was not able to find one)

I am using Poweramp on my Galaxy S5 running PhoeniX ROM. For a while now I've noticed that Poweramp will not find any album art, I can see the circle spinning for about 2 seconds, but then it stops and nothing is displayed. I just updated to Poweramp 2.0.10 (build 587) but the issue is still the same.

Any help would be appreciated,

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem on my Nexus 5 with Android M 6.0.1 (no custom ROM). I'm currently using the alpha-build-702-play, full version of Poweramp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I legit was about to open a new chat on the same issue, I'm running the alpha-build-702-play (full version) on an LG GPAD 8.3 4GLTE with android 5.0.2. I enabled the mobile user agent to see if it would assist in downloading on a 4G network, or Wi-Fi, and neither seem to work. Usually when there's a problem like this, it's just something in the settings that needs to be fiddled with. But I don't know what to do.

Edited by Fenix_2.0
Typo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, 

Same issue here. Won't find even the most popular of album art all of a sudden.  Has been working fine for a year.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even with latest Poweramp build and long-press on album-art area for a manual update? Nothing is found?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same exact problem.  One phone on CM13 running build 587 and the other running stock software (HTC One A9) with the newest Alpha build.  Neither one can download album artwork.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem. I just re-downloaded the latest version (2.0.10-build-586) and I can't download any album artwork, automatically or otherwise. I'm using a Galaxy S4 with a rooted stock lollipop ROM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a purchased Poweramp app version 2.0.10 build 586play. My phone is Samsung Galaxy S5 SM-G900F.

I am experiencing the same problem. When I long press the album art to find and download album art, the app just loads (spinning loading) for 2 seconds and nothing happens.

I cant seem to download the new update via Google Play cause update is not yet available.

Once the update is pushed through my google play account, then I will update this post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Album Art downloading is now ok. It is not working! After I updated the app to version 588, then the album art is now already fixed. I can download HD and non HD album arts of my favorite band Eraserheads with such a breeze now.

Thanks Dev Team!

My money is well spent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm still not able to download any album art. Could you share your settings, please? Maybe I just messed up. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, we'd need to get Max to figure that out. Build 588 was released to cure the problem, and it has done so for other people with the same issue.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Submit a bug report from within the Get Support feature in the app if you have a specific issue on your device (press Menu in the Get Support section to access the Contact link).

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

i requested help from the app.  hopefully i get a reply.

i am just curious if i am the only one affected by this on the newest version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The album art feature uses Google servers, which are updated over period of time world wide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, maxmp said:

The album art feature uses Google servers, which are updated over period of time world wide.

how long does that usually take?

ive deleted the app, reinstalled the app, deleted its data, deleted the cache, but no matter what song i choose it finds no album art.  the icon spins for a second, then stops.  

is there anything else i could try?  maybe an older version where we know it works for sure?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The code in Poweramp needs to match with what the Google servers expect (and vice versa) so if one is updated and the other is not, that combination won't work until they get back in sync. It is probably just a delay in your local Google servers which will settle down in a few days, but you could try older versions of PA in the meantime if you like.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...