Jump to content
Poweramp

Recommended Posts

Hello, 

S7 edge here with 128gb SD card loaded with 7000+ songs.  

Whenever I boot up Poweramp, it takes a good 10 seconds to skip or even play a song from my phone. It's beyond infuriating and I have tried out other music apps and nothing like this happens with those apps. They play immediately.

I just can't stop using Poweramp because I have been using it for 4 years+. 

Anyone help me out? 

 

Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

How many songs have you got in any given folder? Obviously not all 7000, but are there any especially large folders?

Does this happen if you copy a portion of your music onto device memory and play tracks from there?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, andrewilley said:

How many songs have you got in any given folder? Obviously not all 7000, but are there any especially large folders?

Does this happen if you copy a portion of your music onto device memory and play tracks from there?

Andre

Yeah all 7000 lol. Maybe I should divide them? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wouldn't normally suggest more than a few hundred files per folder, as the more you have the greater the overhead in reading the directory. Glad that sorted it anyway.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×