Jump to content
Poweramp
Sign in to follow this  
CranMalReign

"Cut Silence" cuts actual audio

Recommended Posts

The "Cut Silence" setting prematurely trims some tracks that otherwise have no silence at the end and are meant to transition smoothly into the next track.

While it seems to work smoothly for most tracks, I have definitely noticed consistently on certain tracks where the track is snipped inappropriately at the end, truncating a small portion of the audio.  The audio is not truncated when "Cut Silence" is not enabled, but then there are gaps between tracks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've recently started using Poweramp and I'm having this problem as well. I can't get gapless playback at all without enabling the Cut Silence setting. With Cut Silence enabled, most tracks sounds fine, but occasionally a split second gets cut off the end of a track. In fact I suspect that the end is being cut off every track, but that it's only noticeable when in certain situations, e.g. when the timing carries over from one track to the next, or when a track ends abruptly.

Has anyone found a solution to this? (I realise the original post is from almost two years ago with no replies, so I'm not hopeful.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...