Jump to content
Poweramp
Kwyjibo

how to display recently added albums...

Recommended Posts

Hello,

 

How do you get Poweramp to properly sort albums to show the most recently added first?  The setting for both folders and the library to list albums "by date added" seems to be ignored.  Well, this doesn't seem to be entirely true.  When I add an album, it will show at the top of the list but after some time it merges with the rest of the library and just displays alphabetically.  How can I get it always sort by the date they were added?  I've found the setting for it sort by the system modified date of the files, but it doesn't appear to have any affect either.

 

Currently using the most current paid version (2.09).

 

Also, on an unrelated note, is there a way to get it to randomly select an entire album for playback?  I seem to be in the minority these days and enjoy listening to an album in it's entirety, but the current settings for Poweramp seem to just randomly selects a track to play.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried ticking Settings > Folders and Library > Lists > Sort by Filesystem Date/Time ? That might help. Otherwise it sorts by the date/time that Poweramp added the tracks to its Library (which will all become the same time/date after a Full Rescan).

For random playback of whole albums (but still playing all of the tracks in each album in the right order), on the Player screen tap the Shuffle icon until you get to "Shuffle Lists, Songs in Order".

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Andre,

 

Yes, I've tried the setting to "Sort by File system date/time" but it seems to ignore it.  Is there a way to change it so a recan doesn't change the date/time of the added folders.  Seems odd to have an option to sort by the date it was added but then gets reset during a scan.

 

Thanks for the random playback tip.  Not sure why I didn't notice that myself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome this suggestion fixed my problem! It seems they must have changed this checkmark on the new update without My knowledge, as I never changed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...