Jump to content

Lagging sound when using bluetooth earbuds


Recommended Posts

Hey! 

I use Poweramp almost daily since a few years. Last year, I bought Huawei Freebuds 3 (bluetooth earbuds) and had no problem with Poweramp until 2-3 weeks ago. Whenever I use Poweramp with these earbuds, the sound is very laggy. It only happens on Poweramp with the earbuds. Poweramp works great with my bluetooth speaker (JBL Charge 2+) and my earbuds work great with Spotify and Youtube. My earbuds were working fine with Poweramp but it started lagging recently.

I have a Huawei phone and I recently updated to EMUI 11 but I don't remember if the lagging started at the same time or not. I tried to see if an update was available for the Poweramp app and my earbuds and there is none available. What do you think I should do?

  • Poweramp build number: build-893-arm64-play [893004-dd1054bc]
  • My device model: Huawei P30 Pro
  • Android 10 (and Huawei EMUI 11.0.0)
  • Steps to reproduce: It happens with every audio file in Poweramp when I use these earbuds.

 

Link to post
Share on other sites

You should be able to get an idea of the latency of the current output device (well, within PA anyway) by long-pressing on the metadata line at the bottom of the screen (or PA Settings > Audio > Audio Info), and scrolling to the bottom of the Output section.

Andre

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...