Jump to content
Sign in to follow this  
duraz0rz

Android Auto bug - Playback resumes after plugging in, then pauses

Recommended Posts

Car: 2017 Honda Civic Hatchback
Phone: Samsung Galaxy Note 9 - Stock ROM
Poweramp version: 3.0 build 856

Music playback pauses after an arbitrary amount of time after resuming when plugged in. Tends to happen when the backup camera is on.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I find the same with my Hyundai Android-Auto head-unit, and I agree it's a bit annoying.

When I first press Play in the Android Auto interface (or when I select 'media' mode via the steering wheel controls, which should also start playback) I hear a very brief clip of music (less than a second) and then it goes back into pause mode again (and is shown that way on both the Android Auto display and the PA Player UI on the phone screen). I need to press the Play icon on the unit for a second time for playback to resume normally - and after that, the controls respond fine.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

@maxmp can I send you any debug info, as this happens every time I first start playback via Android Auto (USB connection to Hyundai factory-installed head-unit) and it's obviously not just happening to me. I see the same as the others, the first press of the Play button in the Android Auto Poweramp interface briefly commences playback (half a second maybe) and then it pauses again. I have to press Play for a second time for it to start playing properly, and afterwards in that session I can play/pause/skip fine. There's nothing in the Last Processed Commands log by the way, just one BTReceiver headset connection event to the car (because BT is on).

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have experienced this same issue when using Bluetooth in several rental cars, different brands. I can't give much other info unfortunately, as I don't have BT in my regular driver.

G

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MotleyG said:

I have experienced this same issue when using Bluetooth in several rental cars, different brands.

Plain BT works fine, play means play. It's only in Android Auto that this issue occurs for me.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, andrewilley said:

Plain BT works fine, play means play. It's only in Android Auto that this issue occurs for me.

Andre

Correct, I did mean using AA, not just BT.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, andrewilley said:

Plain BT works fine, play means play. It's only in Android Auto that this issue occurs for me.

Andre

 

Same here - and the same symptons described by you above with the brief music clip then pause. However, I'm using Android Auto for Phone Screens rather than AA as you seem to be. Dunno if that helps at all ...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recall that @maxmp mentioned a while ago that because Android Auto tends to be fitted into cars, he does not have a very wide set of devices to test with. Hopefully between us we might be able to provide him with enough diagnostics to help him solve this though.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

FWIW, the pausing happens to me, too. Regardless of settings in Poweramp; I can turn off "resume on xxxx" or enable, the result is the same. AA has introduced a lot of problems since its overhaul last year. My phone is a Samsung on Android 10, but this happened on Android 9 as well.

 

It doesn't happen when my wife uses her phone, also a Sammy on 10, in her car. Which is newer than mine. Both on the same version of Poweramp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...