Jump to content
Poweramp
maxmp

Poweramp Build 842-853

Recommended Posts

So, i'm in beta testing program for Poweramp, and the last one or two updates seem to overload my phone like crazy. I'm just launching one track - any track - and by the end of it my phone is burning hot, playing CoD doesn't get that much heat that fast. My usage of the player is quite sporadic so i'm not sure if it's the latest version or the previous one, but this issue definitely wasn't present a week or two before. Xiaomi Redmi 7 Pro, MIUI 10.3.6, no software updates since forever so conflict with that is unlikely. Build version is... 852, i assume, it's updating automatically. Any idea why that could start happening, all of a sudden?
One more funny thing - if the music isn't playing but the app itself is launched - it's fine, something with the playback process itself?...

Edited by Maelstorm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Build 853:

  • hot fix for playlist battery usage issue
  • added Romanian, Slovak
    Big thanks to all our Crowdin translators!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/1/2019 at 3:39 PM, twinextralong said:

Since the latest update (on an LG G7 running stock Android 9), any time I add an album to the queue from the search screen, it goes into the queue in alphabetical order by track name, rather than track number, as was normal before. If I add from the albums screen, it goes into the queue fine, but anything from the search menu is out of order. Previously I had this problem only with compilation albums (I had to choose to list albums by name rather than artist for them to add to the queue correctly), but now all albums are affected, and changing the view order for albums has not changed anything.

I'm still having this issue after a couple more updates. Is there a new setting I'm not finding?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the zereod out playlist bug is back after the last update related to the playlists.  I was syncing from Musicbee while on a playlist and then it conflicted during media scanning and then the playlist was cleared out.   I had to resync again to get it back only to lose songs out of another while on that one.  So it took a third resync to fix that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, hypomaniac-eric said:

I think the zereod out playlist bug is back after the last update related to the playlists.  I was syncing from Musicbee while on a playlist and then it conflicted during media scanning and then the playlist was cleared out.  

Have you checked the relevant options in Settings > Library > Playlists? (especially 'Resolve Playlist Entries', which should be turned OFF to prevent this happening during automatic scans).

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, andrewilley said:

Have you checked the relevant options in Settings > Library > Playlists? (especially 'Resolve Playlist Entries', which should be turned OFF to prevent this happening during automatic scans).

Andre

don't remember but i did click the dots at the top right of the playlist to rescan right away.   so that maybe what caused it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

still keep having problems syncing and resycning a playlist.  Either corrupts it to where only the first song plays no matter what song you click on.   Or now it just skips through all the songs saying the file is not found or whatever.   It's getting real annoying.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, hypomaniac-eric said:

still keep having problems syncing and resycning a playlist.  Either corrupts it to where only the first song plays no matter what song you click on.   Or now it just skips through all the songs saying the file is not found or whatever.   It's getting real annoying.   

The problem is probably that the locations of the files on your storage may have changed for some reason. Re-inserting an SD Card can cause Android to rename it for example, or perhaps you've renamed or moved some folders? Whatever the reason, Poweramp then has to treat any files it finds in that storage location as 'new' items, rather than old files which happen to have the same names as ones that are listed in old playlists.

Setting the options to disable Resolve Playlist Entries will cause Poweramp to keep any old links in your playlists - even if those files are no longer to be found where it is expecting them. This is useful if a filesystem change is temporary (for example storage that has not yet been mounted when PA does its scan). Then when the temporarily missing files subsequently re-appear, Poweramp will be be able to find and play them from a playlist. However if the files have been permanently moved, all you are going to end up with is a playlist full of paths and names that go nowhere - which is when you would see 'Can't play file / file not found' messages.

Go into one of your playlists in the Library and find one of the entries that does not play. Long-press it, and view Info/Tags. That will tell you the full path where PA is expecting to find the audio file. Is that the exact same path and location as a file explorer shows?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if it has been reported, I'm on latest beta and the Poweramp notification is gone. Everything is working well except that no Poweramp notification is shown. I tried changing notification type to legacy, etc but no luck. I'm running stock Android P on an Asus Zenfone 6. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been having an issue with the past few builds that if I use the sleep timer function (play song to end enabled), the next time I play music after the sleep timer ends it will play one track and stop. Only fix is to manually force stop the app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/12/2019 at 2:58 AM, andrewilley said:

The problem is probably that the locations of the files on your storage may have changed for some reason. Re-inserting an SD Card can cause Android to rename it for example, or perhaps you've renamed or moved some folders? Whatever the reason, Poweramp then has to treat any files it finds in that storage location as 'new' items, rather than old files which happen to have the same names as ones that are listed in old playlists.

Setting the options to disable Resolve Playlist Entries will cause Poweramp to keep any old links in your playlists - even if those files are no longer to be found where it is expecting them. This is useful if a filesystem change is temporary (for example storage that has not yet been mounted when PA does its scan). Then when the temporarily missing files subsequently re-appear, Poweramp will be be able to find and play them from a playlist. However if the files have been permanently moved, all you are going to end up with is a playlist full of paths and names that go nowhere - which is when you would see 'Can't play file / file not found' messages.

Go into one of your playlists in the Library and find one of the entries that does not play. Long-press it, and view Info/Tags. That will tell you the full path where PA is expecting to find the audio file. Is that the exact same path and location as a file explorer shows?

Andre

I didn't move anything or remove the card.  I deleted a few songs as i was having problems with Poweramp not reading the id3 tags correctly so i had to clear the tags with mp3tag and redo the tags.   then resync but everything on at that playlist was getting jacked.   And it happened on a different playlist too.   After a few resyncs things settle down.  It was not doing this before the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The cue + click restarts track (off) issues are fixed, thanks!

Could you please implement some kind of album art scaler? The cover art render quality is quite low. I've made screen comparison below:

(click image for actual quality comparison) (Screenshots taken directly from Poweramp @24bit RBG, F-Stop Gallery and Neutron.)

1027378696_visualcomparison.thumb.png.0adf1ae3d6ec10e980c82cf9478df16a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/29/2019 at 12:08 PM, Asenah maasenah@gmail.com said:

Also I purchased from Google store but after this updates, the purchase can't be verified, why?

Happened multiple times today when connect to internet. Latest one on play store.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@maxmp

Is there a way to toggle the text drop-shadow in the widget?

610335302_textdrop-shadowtoggle.png.bbab5f276889708d8149de766197a1fa.png

It causes a problem with certain color schemes:

501675602_drop-shadowcontrast.png.2ee63172fd229ab723b685669c2c2638.png

Also, there is a small bug where multiple skins can be selected at once:

113810377_multipleskinsselected.thumb.png.416b337760b9184e5b17f59858c1b2c1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/13/2019 at 9:08 PM, hypomaniac-eric said:

I didn't move anything or remove the card.  I deleted a few songs as i was having problems with Poweramp not reading the id3 tags correctly so i had to clear the tags with mp3tag and redo the tags.   then resync but everything on at that playlist was getting jacked.   And it happened on a different playlist too.   After a few resyncs things settle down.  It was not doing this before the update.

  I just synced my music again and now the playlist I was on and listening to, during the sync, will only play the first song no matter which song i click on.   But if i use the forward or back arrows it will advance to other songs.   But as soon as i click on a song it goes back to the first song.   I'm getting mad about this.   I now hate the first on on the playlist after being forced to listen to it everytime i go to a song I want to listen too.  Once again I had to resync the music while parked on a different playlist.    Please @maxmp can you look into this.    

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/13/2019 at 10:34 PM, djdarko said:

...art scaler?

One thing I just wanted to add - if this is all memory related, an improvise might be to load the art as it currently is, but re-render/re-draw the art in higher quality when the track is playing more than say 5 seconds?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...