Jump to content
Poweramp
trjtrkuyti7t

Song/Artist name not showing despite tags being correct.

Recommended Posts

I have a couple of Cream albums for which Poweramp (v3, latest update, although the problem has existed for a long time) does not display the Track name or the artist name in the GUI even though the tags have all the correct info. I've tried reinstalling Poweramp, Rescanning folders, full rescan, removing/reinserting SD card. Didn't solve the issue. Kindly help. Thanks.

 

Screenshots

Share this post


Link to post
Share on other sites

(while in list) long press failing track / Send / Gmail / gpmaxmpz@gmail.com - please send it to me for tests.

Most probably - broken/non-standard tags.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, maxmp said:

(while in list) long press failing track / Send / Gmail / gpmaxmpz@gmail.com - please send it to me for tests.

Most probably - broken/non-standard tags.

Thanks!

Thanks for responding. I sent you the email. For some reason long press and then send failed to show share sheet for the failing track (it was working for other files, I checked). I had to send it to you from file manager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I had the same issue and I was able to fix mine, so there's a chance it might work for you.

For your Cream album, check if there is a .cue file in the corresponding folder. If there is, delete it. 

Let me know if this works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, acannan said:

Hi, I had the same issue and I was able to fix mine, so there's a chance it might work for you.

For your Cream album, check if there is a .cue file in the corresponding folder. If there is, delete it. 

Let me know if this works.

That actually worked! I don't know why, but it did. I have other albums which have cue files which are detected fine. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

PA does not need CUE files for properly tagged albums, so including them in the folder can cause the songs to be shown as their CUE-generated versions (which won't have the same metadata) instead of using the actual files with their parsed tags.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/23/2019 at 1:30 PM, andrewilley said:

PA does not need CUE files for properly tagged albums, so including them in the folder can cause the songs to be shown as their CUE-generated versions (which won't have the same metadata) instead of using the actual files with their parsed tags.

Andre

Hmm, Thanks for the info. I have a couple of other FLAC albums with CUE files which work fine though. Thanks for helping, will keep this in mind for the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, trjtrkuyti7t said:

Hmm, Thanks for the info. I have a couple of other FLAC albums with CUE files which work fine though. Thanks for helping, will keep this in mind for the future.

CUE files are needed if you have one long audio file for a whole album which you want to break up into smaller chunks with their own song title/artist/etc, but you don't need a CUE file for a single song file that is already properly tagged.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×