Jump to content
Poweramp
psionix

Android Auto: No album art and music playing issue.

Recommended Posts

Submitted the form.

Not sure if this is a bug.

When playing through Android Auto, I do not see album art like I would see if I play Google Play Music on Android Auto.

Next, when playing Poweramp though Android Auto, after car is switched off, the music continued playing through phone speakers instead of stopping. Can we have the music auto stop playing once Android Auto is disconnected or once car is switched off instead of continue playing through phone speakers?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have these bugs too.

I've discussed about them here

Maybe if we continue on discussing in one place, it's better for Maksim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahhh didn't see your point 4.

Could you add the no album art in as well?

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generally, unless bugs are very closely related, it's better to report and discuss them in separate threads so otherwise bits can get missed along the way.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, shmykelsa said:

Dear @psionix

unfortunately, I can't reproduce this bug, but you are more than welcome to discuss about it in my thread ;)

Oh so you were able to see album art when you select the 4th icon which looks like the headphone while in Android Auto?

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, psionix said:

Oh so you were able to see album art when you select the 4th icon which looks like the headphone while in Android Auto?

Yes I can

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, shmykelsa said:

Yes I can

Ok solved my no album art issue by clearing Poweramp app data and re-scan and re-setup the settings again.

For the music still playing through phone speakers after disconnecting Android Auto, I set a Command intent 14 upon Android Auto disconnection within Tasker to go around the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, psionix said:

Ok solved my no album art issue by clearing Poweramp app data and re-scan and re-setup the settings again.

For the music still playing through phone speakers after disconnecting Android Auto, I set a Command intent 14 upon Android Auto disconnection within Tasker to go around the problem.

That's an easy & effective workaround! Just reproduced it with a macro on Macrodroid. Excellent! Thanks for the tip

(though I think this bug should be addressed anyways)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now I'm starting seeing this Album Art issue @psionix, and now I realize why I wasn't affected before.

Basically (in my case) album art is not shown unless I unlock the screen. 

Before, I had a thing that kept my screen on. Now that I've deactivated it, I can see a black baground is on all the time, but I discovered that unlocking the screen (I can't actually tell if I also unlock the whole phone, I have to try again) actually makes the album art pop up. So yeah, I'll definitely add this as a bug. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×