Jump to content
Poweramp
Plut0nio

***FIXED*** No widgets (Ver. 814, Galaxy S5, LineageOS Nov. 21, 2018 build)

Recommended Posts

THIS HAS BEEN FIXED, SEE MY LAST POST

 

I was first excited to hear that Poweramp finally got updated to v3 after such a long wait. However, I discovered that I still needed to use Notification Helper to display the notification controls bar. But I also discovered that I had another set of widgets alongside the ones from the Widget Pack (or so I thought). I uninstalled Notification Helper and the Widget Pack and then uninstalled and reinstalled Poweramp. The reinstall brought back the regular notification controller, negating the need for Notification Helper. However, I don't have my Poweramp widgets anymore. Do I seriously still need the Widget Pack for v3 on Oreo 8.1 (LineageOS)? Will updating LineageOS solve this issue, potentially? It's been almost a month since I last updated it.

 

Thanks.

Edited by Plut0nio
Issue has been fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The notification helper is not needed for Poweramp v3. LineageOS has caused a few problems with installing the new versions of Poweramp during testing, but as far as I know it works now. 

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, andrewilley said:

The notification helper is not needed for Poweramp v3. LineageOS has caused a few problems with installing the new versions of Poweramp during testing, but as far as I know it works now. 

Andre

I reinstalled the Widget Pack and the widget won't work. Buttons don't do anything and album art doesn't show (just the Poweramp logo instead). The app itself seems to work fine, though. The notification bar controls are back, too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just so everyone knows, I'm now on v3-build-816-play (Full Version) and I'm now on the Jan. 14, 2019 build of LineageOS 15.1. I uninstalled and reinstalled Poweramp again and I still don't have widgets.

 

Also, and I apologize for not stating this in my original post, I am using the free version of Nova Launcher (latest version, 5.5.4).

 

I also used to have the old widget pack for v2 installed until Google Play updated Poweramp to v3, then I decided to remove it because I thought I didn't need it anymore. Now when I try to install the old widget pack, the widgets don't work. Again, apologies for not initially stating this in the OP.

 

Oh, and the LineageOS build is for "kltedv" (Samsung Galaxy S5 G900I/P) devices. Thanks.

Edited by Plut0nio
Added Nova Launcher version number, blurb about the old v2 widget pack, and LineageOS build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Plut0nio Do you have app installed on SD-card? If so - no widgets support from Android, sorry. (Actually, for recent Androids it's complicated and depends on how exactly sd-card formatted and used (adopted or used just as external storage)).

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, maxmp said:

@Plut0nio Do you have app installed on SD-card? If so - no widgets support from Android, sorry. (Actually, for recent Androids it's complicated and depends on how exactly sd-card formatted and used (adopted or used just as external storage)).

My 128 GB SD card is formatted as adopted storage. According to app info, it is installed in the SD card. Moving it to internal storage did the trick! I didn't know apps on external storage didn't support widgets until now. That kinda sucks. Oh well. Thank you very much for your advice, however!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×