Jump to content
Poweramp
maxmp

Poweramp Build 814

Recommended Posts

On 12/25/2018 at 4:49 PM, blaubär said:

First tell Poweramp where your music folders are : Settings > Library > Music Folders

If necessary do a rescan or a full rescan, both from Settings > Library

Hey Blaubär, thanks you've solved all my issues! Got the previous/next buttons, I was able to exclude all the whatsapp speechthings, and the list is smaller (I could swear I have tried compact more than once...). As for the music not being found I would like to clarify that Im fairly sure it's not a Poweramp issue. If you google for the issue more people have this with several players (which some can resolve by deleting a .nomedia file, but that didnt help me, alas).

Thanks again for making the player great again! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/26/2018 at 3:29 PM, FabioGnecco said:

this is the only issue i have with PA... thought it was my phone or something else
is hard to explain how it happens to Max, because i can't reproduce this bug everytime i try to ! it just happens lol

hopefully this will get a fix soon or later

are you saying it will play the song two times in a row after resuming playing?  I think I have noticed that a few times.   I wasn't sure what was going on.   I just click next to the next song.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/27/2018 at 8:22 PM, hypomaniac-eric said:

are you saying it will play the song two times in a row after resuming playing?  I think I have noticed that a few times.   I wasn't sure what was going on.   I just click next to the next song.

like, i leave the player and Lasfm scrobble the track more than once, even if its not playing it

is hard to explain, but it happens a lot 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, FabioGnecco said:

like, i leave the player and Lasfm scrobble the track more than once, even if its not playing it

is hard to explain, but it happens a lot 

Sorry, are we talking about a song being PLAYED twice in a row, or merely LastFM scrobbling it twice (which is not much to do with Poweramp)?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having an issue with this version.  I got automatically updated from V2 to V3 814.  I hit the play button and it is not playing the track.  It looks like it is trying to play but it is like stuck in a loop or something.

Other things i notice is that when a song is "playing" (which is isn't) I swipe to the next song but the song is not changing.  The track title is switching but the audio/seeker bar stay for the song that was initially selected.  If I want to the song to actually change I have to pause the currently playing song and swipe to the song I want and hit play again and the seeker bar will change for that song.   But if I want to switch songs again I have to pause, go to the track I want and hit play.  It is not switching on the fly as it should.

Along the same line, if I have an album playing and I want to switch to another album I go the the album I want.  Now there is a mini player on the bottom with the current album that is playing and on top is a bigger player for the album I selected that has a shuffle button, play button and select button.   I hit the play button there thinking that it will start playing the new album but it does not.  I have to hit the pause button on the mini player at the bottom with the currently playing album and then hit the play button on the top player for the album I want then the mini player will switch to the new album.  Maybe this is the way it is supposed to work?

Anyway, I guess that is all moot because I can not get the player to even play the song to begin with.  It looks like the seeker bar is moving for the buffer or what not but when it gets to the actual song it stops and goes back to the beginning of what I am assuming is some sort of buffer.

Anyway, I am using this on a Hiby R6, android 8.1 using typical flac files ripped from CDs.  V2 not no issues but  V3 is just not playing.  I rescanned the library and gone through setting seeing if there is soeting that may be causing this but can not find anything.

Well, I hope all that made sense as I am tired as I write this.

 

EDIT:  Ok, I figured out the issue.  I had to go the settings and then audio and then go to advanced.  There I had to turn off the direct volume control (on by default) and everything seems to working as it should be now.  I thought about deleting the entire post but opted to leave it in case someone else comes across this.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, BigAinCA said:

Well, I hope all that made sense as I am tired as I write this. 

Try Settings > Library > Full Rescan

If the library has been corrupted by the migration this should help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, blaubär said:

Try Settings > Library > Full Rescan

If the library has been corrupted by the migration this should help.

Yeah, I did that in the beginning.  But it is the Direct Volume Control setting that causes the above.  If I turn it on the unit i unusable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/30/2018 at 4:29 PM, andrewilley said:

Sorry, are we talking about a song being PLAYED twice in a row, or merely LastFM scrobbling it twice (which is not much to do with Poweramp)?

Andre

The app i have been using to scrobble is the simple lastfm. It has a cached song list to send to the lastfm site. Sometimes, only by opening PA, a simple song appears more than once, without playing or anything. I tested it with another players and they work like normal, which made me think it was something with PA, you know ?
But the app is not being updated in a few months 
With PA V2 it works just fine, but now with V3

Sorry for my bad english and lack of details lol i tried my best to explain... i will try to contact the simple lastfm dev to see if they can do something about this, Max already has a lot of work to do lol

 

EDIT: i changed from simple lastfm scrobbler to another app, "Scroball", it works just fine, the interface is clean and i like it
is easier to change the app than bother Max to try to fix something i don't even know how to explain lol thx for the attention!

Edited by FabioGnecco
i edited because i didn't want to double post for a simple answer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...