Jump to content
Poweramp
maxmp

Poweramp v3 beta-preview-build-790 - Not yet feature-complete, read first post before commenting

Recommended Posts

More posts asking for ETAs, or discussing asking for ETAs, or complaining about people discussing people who were asking for ETA requests, etc, etc .... removed.

I'll just delete without notice in future, sorry to anyone who was making valid and supportive comments (they are appreciated) but there was more than a page of it and growing, and it was easiest to get rid of it all to stop encouraging more to pop up. Feel free to start a new thread for ETA requests only, but don't necessarily expect answers in there either.

Now, back to discussing build 790 please - so Max can see the wood for the trees in here.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm seeing a very consistent crash of the app when navigating from the Queue screen and trying to use the back arrow at the top of the screen. Running 790 on a Galaxy S9+ running Android version 8.0.0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

You have plan to have i2s output with Poweramp on odroid ?

Thanks for v3 alpha :)

for the moment I just wait black theme, because I use power amp in my car and at night white theme is too bright for my eyes, thanks

good job.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My apologies if this has been stated already, I'm sure it has, but just in case not and if it needs reminding....the list options for viewing the library is unresponsive so stuck with only one way now and if you have a ton of stuff like I do it is a pain to navigate.   Also unless I'm at the very top of the library I can't select the menu options or anything which,again, if you have a TON of stuff in the library, it takes a while scroll back to the top again to change menu options or I have to back out and go back into my list to be at the top again.  Thanks for your hard work on this...I look forward to seeing where this new version goes.  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Mcbright80 said:

My apologies if this has been stated already, I'm sure it has, but just in case not and if it needs reminding....the list options for viewing the library is unresponsive

See both the thread title and the first post. This build it not yet complete, and a lot of library modes and options are not yet supported in it.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет, Макс! 

При воспроизведении музыки через hi-res появляется треск в наушниках, если выбрать opensl es hd то треск исчезает. Также заметил если преамп снижаю то треск пропадает при hi-res выходе. Дело только в преампе или это потому что альфа ?

Translation:

When listening to music through hi-res, a crack appears in the headphones, if you select opensl es hd, then the crack disappears. Also noticed, if the preamp is down then the crash disappears when the hi-res output. Is it only a preamp or is it because alpha?

Screenshot_2018-06-10-22-24-29-318_com.android.settings.png

Screenshot_2018-06-10-22-14-16-032_com.maxmpz.audioplayer.png

Screenshot_2018-06-10-22-14-06-314_com.maxmpz.audioplayer.png

Edited by andrewilley
Added English translation

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, antoxa said:

Привет, Макс! 

При воспроизведении музыки через hi-res появляется треск в наушниках, если выбрать opensl es hd то треск исчезает. Также заметил если преамп снижаю то треск пропадает при hi-res выходе. Дело только в преампе или это потому что альфа ?

Screenshot_2018-06-10-22-24-29-318_com.android.settings.png

Screenshot_2018-06-10-22-14-16-032_com.maxmpz.audioplayer.png

Screenshot_2018-06-10-22-14-06-314_com.maxmpz.audioplayer.png

English Please.  Many of us don't speak Russian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Translate:

When listening to music through hi-res, a crack appears in the headphones, if you select opensl es hd, then the crack disappears. Also noticed, if the preamp is down then the crash disappears when the hi-res output. Is it only a preamp or is it because alpha?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, antoxa said:

Translate:

When listening to music through hi-res, a crack appears in the headphones, if you select opensl es hd, then the crack disappears. Also noticed, if the preamp is down then the crash disappears when the hi-res output. Is it only a preamp or is it because alpha?

Change Sample Rate to a lower value like 96khz, this fixed the cracking noise in my device.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, invaderzim said:

Change Sample Rate to a lower value like 96khz, this fixed the cracking noise in my device.

Not working

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, antoxa said:

When listening to music through hi-res, a crack appears in the headphones, if you select opensl es hd, then the crack disappears. 

Is this only in build 790? That build does not do any error checking to see if the requested output mode is actually available. Try build 709 (old user interface) which contains newer HD code that will be used going forward for all builds. Also try increasing the buffer size in the Output settings for that device.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, andrewilley said:

Is this only in build 790? That build does not do any error checking to see if the requested output mode is actually available. Try build 709 (old user interface) which contains newer HD code that will be used going forward for all builds. Also try increasing the buffer size in the Output settings for that device.

Andre

Thank you, i will check it

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed 790 a few days back and it worked perfectly, now it's crashing on startup. I've cleared cache, restarted my phone, etc...nothing has helped. I have a Note 8 on Sprint Network. Not rooted. Oreo OS. Haven't uninstalled and installed yet. 

20180611_094016.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think uninstalling and reinstalling is your only option for now but you can export and import settings so you won't lose anything

Share this post


Link to post
Share on other sites

Классная бетка ? всё нравится, за исключением маленькой детали – неправильно читает cue, не режет альбом потреково ? Но это же бетка.

Вроде всё перетыкал в настройках, но нифига. 

Screenshot_20180612-002627.png

Screenshot_20180612-002655.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

@maxmp

Oh my... This dark skin is amazing!

Cant wait for it!

Thats why Poweramp is the best! 

The best sound and interface! Im really loving it!???

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Павлик said:

Классная бетка ? всё нравится, за исключением маленькой детали – неправильно читает cue, не режет альбом потреково ? Но это же бетка.

Вроде всё перетыкал в настройках, но нифига. 

Please read the title of the thread and the first post - build 790 is not feature complete yet, especially around library functions. And please post in English in these forums for quicker responses. Thanks.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have notice that appearing of crack depends on preamp, if preamp on high level and sound volume is too loud crack appears, but if i turning down preamp to low or very low level crack disappears. I think it some kind of overload, and crack appear or disappear when i changing my headphones to another (more cheap). Right now I am using Soul transformer and waiting when my sony h.ear on come to me, then i let you know, whether there was a problem in the headphones themselves or equalizer/preamp problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, antoxa said:

I have notice that appearing of crack depends on preamp, if preamp on high level and sound volume is too loud crack appears

By "crack" do you mean an ongoing crackling distortion on loud passages (clipping), or do you mean a single crack (a loud click) sound that is heard on random occasions?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, antoxa said:

I have notice that appearing of crack depends on preamp, if preamp on high level and sound volume is too loud crack appears, but if i turning down preamp to low or very low level crack disappears. I think it some kind of overload, and crack appear or disappear when i changing my headphones to another (more cheap). Right now I am using Soul transformer and waiting when my sony h.ear on come to me, then i let you know, whether there was a problem in the headphones themselves or equalizer/preamp problem.

Uncheck Float32 in Opensl hd

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, andrewilley said:

By "crack" do you mean an ongoing crackling distortion on loud passages (clipping), or do you mean a single crack (a loud click) sound that is heard on random occasions?

Andre

I guess it's clipping.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, utkuakgungor said:

Uncheck Float32 in Opensl hd

Man, please, read my posts again. I said that problem with clipping appears only with hi-res output. Open sl works good, instead of clipping there is an overload on a maximum volume (only if preamp above medium or high level), namely all instruments and sounds at a high volume are simply mixed into a mess, usually the solution to such problems is simple - connect the source and headphones to the amplifier.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, antoxa said:

Man, please, read my posts again. I said that problem with clipping appears only with hi-res output. 

Open SL HD is high res too, which is what was mentioned in the previous post. That will be the high-res option available on your device for certain Android versions, whereas the Experimental High-Res will be shown on others.

It does sound as though your levels are too high somewhere in the audio path though. If you have files which are encoded at or close to 100% digital volume, and then you add some extra pre-amp gain and/or EQ boosts, then you could well not have enough headroom left to avoid some clipping (even in 24 bit). Try turning the pre-amp in the EQ screen down a bit to allow enough headroom to push the other EQ controls up.

You might also want to try PA build 709, which has some further tweaks to the high-res code which are not in the 790 build (they will be incorporated into the next beta).

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed beta v790 over the v709. Open sl hd output is active.. (finally) it is very surprised me. But i have another question: How  to back "now playing screen" from any screen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, mkanlikoyak said:

I installed beta v790 over the v709. Open sl hd output is active.. (finally) it is very surprised me. But i have another question: How  to back "now playing screen" from any screen?

Now playing should be miniturised at the bottom of any screen ,just tap it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...