Jump to content
Poweramp
clever_man

Quick-fix for notification on Android Oreo 8.1 (v1.40)

Recommended Posts

Great app! Thanks. Only bug is the play/pause button freezing. Its working but the icon itself is fixed to "'pause" icon. I hope it'll be fixed soon, then I' ll buy you a beer?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whether this notification issue (Oreo 8+ version Notification issue) will be fixed in next update. If yes, then when we will receive the update message.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wtf man that apk both 1.20 & 1.30 version won't work on phone... They won't open.... How am i suppose to fix my notification panel issue.. I cannot change / stop songs from Notification panel.. Please fix in next update... Using oreo 8.1..

Fix that notification helper / Poweramp itself. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Aashleshdhumane said:

Wtf man ... 

@clever_man very generously wrote this app to help other Oreo 8.1 users out until the main Poweramp app gets its next beta release (hopefully this month). So less of the attitude please.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Aashleshdhumane said:

Fix that notification helper

I don't know what I must fixed because you (and other two men with the same problem) didn't provide some usefull information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey so I'm new to the community but I've had this app for a year and a bit now and I'm upgrading to a new phone that supports Oreo. Does Poweramp support the Notification Shade (colour change) thingy or nah? It looks like most apps can but I can't find any videos or photos with evidence for support on Poweramp

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, protocol717 said:

cant open the v1.2 or v 1.3

Download Notification Helper v 1.3, download ES File Explorer (or any other file explorer), go into the file explorer, find Notification Helper in downloads, select it, then select "install apk".

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed this app and followed instructions from the original post. Worked well for a couple days, now I have two notifications in my notification area. No matter what setting I chose they won't go away unless u uninstall it. I'm using oreo 8.1, anyone? 

 

Chris 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No sorry it did not work after a couple days so I uninstalled it. I will try reinstalling again and post results. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I I am on Oreo 8.1 pixel 2 and also experience the black text on black background bug and cannot use any of the notification controls.  I am rooted and have Xposed installed so as a work around I just use the gravity box feature of skipping tracks via long pressing the volume keys.  I prefer using this anyways as I don't have to turn my screen on. This is probably the best media player around and have a hard time using other ones so hope there is fix soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did get an email from Poweramp support and they will be fixing this bug eventually in a new update. Not sure when. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried using the app and still have an issue with black text on black background but I'm suspecting it's due to my theme as the x button on the lockscreen notification now works.  I would have to remove overlays and check.  Seems like a good fix though and really was not a carnival act to apply, pretty straightforward. Thanks.  

PicsArt_04-03-07.48.54.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tested it again the play button worked too when I pressed around for it and got the non visible skip to work as well.  But I did notice the track listing doesn't change to the new one. Still great quick fix by someone not the developer so thanks.  Will just wait for the fix, this app is worth it others don't compare.

PicsArt_04-03-08.04.34.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Repo97 said:

I did get an email from Poweramp support and they will be fixing this bug eventually in a new update. Not sure when. 

It should be fixed in the next beta-test release, which the dev has recently said will come out this month.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×