Jump to content

Crericper

Approved Members
  • Content Count

    64
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Gallery

Downloads

Poweramp Knowledge Base

База знаний Poweramp

Poweramp知识库

Poweramp Equalizer Knowledge Base

База знаний Poweramp Equalizer

Posts posted by Crericper

  1. 12 minutes ago, Crericper said:

    @RBEmerson, @Moho Miner, @qwqwas1122, @krazzyvishal

    Can you confirm if @dinfinity's method also applies to you guys? And everyone else upcoming as well, please. This can be very helpful in determining the cause of the problem. Thanks! 

    To determine CPU usage, you can use SystemPanel. For rooted users, it will show CPU usage for each process individually. For non-rooted users, you probably can determine system load change by using it, but it is very unresponsive and hard to see. So, I'd recommend either go for a temperature change or a battery current change, which can be monitored via lots of apps (including SystemPanel). 

  2. Quote

    1. Switch to PA 

    2. Play song (ad: in an M3U playlist, in the main interface)

    3. Go to next song

    4. Pause (ad: Using the main interface, not the notification interface)

    5. Switch to OS monitor (or any other app)

    6. Go to 1.

    Usage either increases with 25% (about 2 seconds after switching to OS monitor) or does not increase at all.

    Did this about 6 times, and Poweramp is now using 95% CPU. Killing Poweramp puts it back to 0% again. I'm a developer myself and will happily cooperate if you want logs or other information.

    @RBEmerson, @Moho Miner, @qwqwas1122, @krazzyvishal

    Can you confirm if @dinfinity's method also applies to you guys? And everyone else upcoming please do so as well! This can be very helpful in determining the cause of the problem. Thanks. 

  3. 2 hours ago, dinfinity said:

    I can confirm that I also generally use m3u(8) playlists when the issue occurs. I did some testing with playback using an album selected via the Library 'Album' option and the issue did not seem to occur, which is good news.

    I see that others see the same pattern I'm seeing. Let me repeat my reproduction instructions:
     

    Note: pausing using the notification interface keeps Poweramp alive and does not lead to the issues. Pausing via the main interface and then switching away does not keep Poweramp alive (in the same way).

    I have successfully reproduced via your steps, with everytime successful. Please take a look at this thread again @maxmp

  4. On 11/1/2019 at 4:39 PM, hypomaniac-eric said:

    I normally use m3u playlists synced with musicbee.   I however did add some songs manually on the phone to one of those playlists a few days ago.  Not sure if it coincides with the battery drain though.  I think the battery drain was several days before that though.   

    So you don't use any built-in / non-file-based playlists? For me, I only use the built-in playlists. Well, that might say playing songs from any type of playlist could've got a chance to drain the battery.

    Anyone found different situations? 

  5. Hi, @maxmp. Have you checked out the log I've posted? Here it is: 

    23 hours ago, Crericper said:

    New discovery: CPU went high when sleep timer is finished. (in custom pa playlist)

    This time not as high as the previous reports. CPU only went to 12%(1.9GHz), but still is abnormal for idling. The phone was cold during playing, but becomes warmer immediately after sleep timer has reached. 

    (Logcat included)

    IMG_20191026_015025.jpg

    Log_2019-10-26_01-30-01.txt 208.75 kB · 2 downloads

     

  6. On 10/25/2019 at 1:23 AM, maxmp said:

    Is this file-based playlist (with .m3u(8), .pls, .wpl extension in a name) or just plain user created playlist? Thanks!

    For me, I have no file based playlist, but sometimes play songs from Folder. As you've probably thought, I did not encounter this issue on every session. 

  7. 36 minutes ago, krazzyvishal said:

    Yeah, I tried that a long time ago. It only stopped happening for a while, the next day it reappeared. 

    Seems like you are right. The issue reappeared. There must be something wrong with Poweramp. I think it may somehow to do with the sleep timer. Since in the log below on Saturday, at that time I was sleeping. 

    20191023120459.jpg

  8. 3 hours ago, krazzyvishal said:

    I'm writing this with great disappointment, that I think I'll have to stop using Poweramp if I want my battery to survive longer. It feels bad to carry a charger / powerbank everyday to college even after getting a brand new phone 

    Today, battery went from 67 to 31 with less than an hour of music playback. With all due respect, I know Max, that the issue isn't reproducible on your end, but that's a very lame response. Isn't there something we can do? Would device logs help? I'm ready to provide anything. 

    So many people have this issue, it can't be neglected. My phone gets hot as hell, even hours of playing PUBG doesn't make it so hot. When this happens, I kill Poweramp, and the device is back to normal. 

    I'm frustrated and sad while writing this. And I'll be very unhappy using another music player, because Poweramp's audio engine is unmatched! 

    I am gonna try using Poweramp V2 and test this with it, just because I want to. I hope I find that apk. 

    Peace. 

    Have you tried to turn off the Chromecast button? The issue didn't occured again for me after I've turned off that option. You may scroll up and take a look at my previous posts for more detailed information about this bug. 

    EDIT: The issue reappeared. 

     

  9. On 4/10/2019 at 5:16 PM, maxmp said:

    There is a rare scenario when Chromecast support in google services lib (in Poweramp starting from build 821) can go crazy (https://issuetracker.google.com/issues/70411185#comment27). 

    Please try to go to Settings / Look and Feel / Player UI / Chromecast Button => Disabled. Poweramp should be restarted after that (when non-playing, throw Poweramp away from tasks).

    Please let me know if it helps - as I can't reproduce issue on my devices and can on investigate this indirectly.

    Also, if you can capture and PM me Logcat when device in this high battery consumption state - that will be very helpful.

    I think you might be right on targeting the Chromecast button cause I've got it enabled as well. 

  10. On 10/10/2019 at 9:51 PM, Crericper said:

    New issue found: causing high CPU load at background without playing any song. (I am listening to music when I took the screenshot but I was not in the last few hours.) Not sure what the reason but as I restarted the app everything works fine. (Might be indexing related or license checking?) 

    1570704909740.jpg

    Screenshot_2019-10-10-22-00-40-374_nextapp.sp.png

    On 10/11/2019 at 9:31 AM, maxmp said:

    @Crericper I test each build in normal scenarios on 120 devices over 24 hours - there is no change to battery consumption (one potentially battery consuming issue was actually fixed). Poweramp just have no code which will execute in the background except:

    - playback
    - scanning (can be triggered by system, but won't happen unless Poweramp is on foreground or playing on Android 8+), if you uploaded some music recently, this is your case.
    - chromecast device discovery (won't happen unless Poweramp is on foreground or playing on Android 8+)

    For more info see here: 

     

    On 4/10/2019 at 5:16 PM, maxmp said:

    There is a rare scenario when Chromecast support in google services lib (in Poweramp starting from build 821) can go crazy (https://issuetracker.google.com/issues/70411185#comment27). 

    Please try to go to Settings / Look and Feel / Player UI / Chromecast Button => Disabled. Poweramp should be restarted after that (when non-playing, throw Poweramp away from tasks).

    Please let me know if it helps - as I can't reproduce issue on my devices and can on investigate this indirectly.

    Also, if you can capture and PM me Logcat when device in this high battery consumption state - that will be very helpful.

    My GA is: eric.huang907@gmail.com

    My pa base.apk hash is: (MD5) 6c11b80682c6eec95b87a65914ea904a

    I think you might be right on targeting the Chromecast button since I've got it enabled as well.  (See latest posts for steps to repoduce.)

  11. New issue found: causing high CPU load at background without playing any song. (I am listening to music when I took the screenshot but I was not in the last few hours.) Not sure what the reason but as I restarted the app everything works fine. (Might be indexing related or license checking?) 

    1570704909740.jpg

    Screenshot_2019-10-10-22-00-40-374_nextapp.sp.png

  12. 10 hours ago, maxmp said:

    @Crericper intertesting. There were no changes to hi-res for oreo in latest builds at all. Try to reset hi-res output to defaults + reboot phone? Also on some devices only one hi-res (direct output) available, and any app using it, even in background, will hold it making other apps non-hi-res.

    You are right! I have mono audio turned on. The problem is solved by switching it off. BTW, if anyone needs an app killer, I found two doing good job on killing all apps. (de.hp.taskmanager) & (nextapp.sp) both work well on rooted devices. 

  13. Hi, all. 

    WavePack format is a really powerful Lossy/Lossless format. Unlike most of the Lossy formats (mp3, aac, m4a & etc), it can create desired file size by specifying bit rate with a range from 24 - 2048kbps at tiny increments of 1kbps! (at hybrid Lossy mode) At the same time, it can also output any bit depth from 8bit to 32bit, enabling the possibility of a 24bit Waveform Packed inside a 320K mp3 sized media file. 

    The point is: Please pay more attention to .wv files where PA currently does not read tags properly from it. I use foobar2k to write all tags & album art. Poweramp only reads album arts but not tags. 

    IMG_20190930_033825.jpg

  14. On Tue Aug 13 2019 at 8:50 PM, maxmp said:

    @Crericper it’s not easily possible to replace just album art with the visualization (texhnically possible, but that will be too hard for mobile GPUs esp. on lower end and given the level of Poweramp UI transitions/interactivity), and that background pane with blurred cover is also the visualization pane. Also, visualizations require black background (as milk presets never assumed non black backgrounds) so anything else usually glitches/fails).

    Still it’s possible to “frame” visualization into some square, but again, UI transitions and animations complicate things. Thanks!

    Oh, I haven't thought about coding complexity. I was just wondering it will look really good if that has been implemented...

  15. For me, there's a small chance that Poweramp will produce a continuous, very loud noise at a very high frequency which blows my ears up, either when I'm listening mp3/flac files using AudioTrack/Hi-Res Output. Though, it is lucky that the chance of this bug occurs 1 time only in about 2 months. 

    Also, the bug only occurs when switching to another song. When it happens, the visualization (the default spectrum one) is full filled with the maximum value. I am able to pause the noise by just pressing the pause button. However, when I press play, the noise continues (lol). I think I have had tried to switch to the next song sometime before and it went back to normal. I usually have to restart Poweramp to turn it back to normal. 

    And in conclusion, it looks like that the bug is on the decoder. Please put more attention on decoder specifically when debugging. 

     

    P.s. Essential Information: 

    Device: Xiaomi Mi 6 64GB

    System: MIUI 9 7.11.30 (Nougat 7.1.1)

    Build: alpha-build-709-play

    Poweramp's setting & info screenshot is attached below. 

    File: last.Poweramp-settings

    CollageMaker_20180614_140140519.jpg

×
×
  • Create New...