• Announcements

    • andrewilley

      Poweramp v3 Project Update   04/24/2017

      As you may be aware, the Poweramp developer has been working hard on an updated material design user interface for Poweramp v3 which required a full ground-up rebuild of the code and is taking some time to get to a beta-test stage. See the forum thread for more details and to discuss.    
Sign in to follow this  
Followers 0
Halk

Jpeg, png album art not showing

11 posts in this topic

I'm not sure if this happens in previous versions but .png and .jpeg cover art files are ignored.

Renaming the jpegs to jpg works just fine as you might expect, but also renaming png to jpg works too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think Poweramp only scans for the regular .jpg extension (although other formats might well work in the graphic handling routines, the extensions are not being looked for). 

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I'm thinking it'd be a minor change to have it scan for those and would sort my files out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, there are a lot of minor changes like that in the feature requests forums though. I suspect Max won't get around to looking at that kind of stuff until v3 is released and stable. In the meantime, you could use a batch file renamer to change any .jpeg files to .jpg.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

.jpg, .jpeg, .png are checked for album art (during scan). Though, due to quite complicated priority system for album art (as there are multiple possible sources of covers for tracks), some other image can be selected.

The only exception if <album_name>.jpg - for given album, Poweramp probes it name with just .jpg extension.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am seeing a black box where the album art should be.. now occasionally when advancing track or going back the album art would appear..  as long as an album was playing, as in not randomized, the art remains but randomized it is a black box regardless of extension, HD or otherwise .. 

Poweramp version: alpha-build-702

Device: Samsung Galaxy S7
Chip name: exynos8890
Platform: exynos5
Total RAM: 3.5 GB
Max CPU frequency: 2600 MHz
Sound chip: Lucky CS47L91 Sound
GPU: ARM Mali-T880
Screen: 5.1" (1440x2560)
 

Edited by setaonivek
Device details and pa version

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14/04/2016 at 3:42 PM, maxmp said:

.jpg, .jpeg, .png are checked for album art (during scan). Though, due to quite complicated priority system for album art (as there are multiple possible sources of covers for tracks), some other image can be selected.

The only exception if <album_name>.jpg - for given album, Poweramp probes it name with just .jpg extension.

That's not happening for me. In folders where there is nothing other than folder.png I get nothing when browsing folders/albums but I do get it when playing tracks. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to check, you do have 'Prefer In-Folder Images' ticked in Settings > Album Art don't you?

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm the issue that @Halk reported is still occurring in build 703.

I've just done some testing by setting the "Prefer In-Folder Images" mode, clearing the art cache, and then creating a new album folder containing few tracks (all without any embedded artwork) and including both a Cover.png and a Cover.jpeg file.

Even after a rescan, when viewing this new album in the list via Folders mode, Albums mode or Artists mode, etc, there is no album art displayed, only a grey placeholder icon.

If I then copy over a Cover.jpg file into the same folder and trigger a rescan, the artwork from Cover.jpg immediately appears in all of the lists. I tried the same test with folder.png, folder.jpeg and finally folder.jpg files and the results were the same, only the final image with the .jpg extension was displayed.

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update to 703.. album art only shows when advancing forward / reverse.. when the device locks and is unlocked the album art that was once displayed is gone until advancing forward or going back a track.. regardless of file extension.  Full dump of cache, full rescan .. still same experience.  

Downloading works again.. Yay! 

Edited by setaonivek
Error in spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've seen occasions when a track's art gets 'stuck' on the wrong image until you go forward and back a track too (sometimes needs album change, but I can't consistently reproduce the issue)

Andre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0